Petrocart vine la Târgul Internațional de Cariere în Inginerie

Petrocart va participa la prima ediție a Târgului Internațional de Cariere în Inginerie – TUIASI (TICI – TUIASI), organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, care va avea loc pe 9 și 10 noiembrie în holul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

Pe durata celor două zile, organizatorii, alături de voluntari ai Centrului de consiliere, orientare în carieră și incluziune socială al Universităţii Tehnice, vor ghida sutele de studenți așteptați să participe către standurile companiilor expozante. Acolo, reprezentanții Petrocart le vor explica studenților ce înseamnă o carieră într-o companie importantă, dar și ce oportunități de internship și angajare oferă compania noastră la finalul studiilor.

„Am fost surprinși de deschiderea avută de Petrocart SA către ideea universității, de a organiza acest târg. Pe lângă Petrocart și celelalte 30 de companii care vor avea standuri în zilele târgului, am purtat alte zeci de discuții și am primit angajamente că, pe viitor, prezența va fi mult mai mare, mai ales dacă ne gândim că este vorba abia de prima ediție. Într-un final, sperăm ca studenții să vină în număr cât mai mare și să le fie de folos această experiență, pentru că ei sunt destinatarii direcți ai acestui eveniment”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, prorector responsabil cu relația cu studenții la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.

Pentru a veni în sprijinul studenților, organizatorii au dezvoltat o aplicație prin intermediul căreia tinerii să poată să-și realizeze pe www.joburi.tuiasi.ro un „CV la minut”, pe care să-l tipărească în momentul în care se prezintă la târg, la punctul de informare al TICI-TUIASI.

Cei care nu și-au completat CV-ul până la momentul târgului vor avea acces la 15 calculatoare ce vor fi instalate în holul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, putând să își realizeze CV-urile pe loc. Tot acolo vor găsi două cabine foto, în care vor putea realiza fotografii instant, astfel încât studenții și absolvenții universității să aibă un CV complet pe care să-l prezinte la discuțiile cu reprezentanții Petrocart, dar și să realizeze instantanee ce pot fi accesate online.

Reprezentanții Petrocart le vor explica studenților ce înseamnă o carieră într-o companie importantă, dar și ce oportunități de internship și angajare oferă compania noastră la finalul studiilor.

Vineri, 10 noiembrie, în cea de-a doua zi a târgului, va avea loc un panel de discuții, cu tema „Cele patru lumi ale viitorului și noile competențe din domeniul tehnic în 2030”. Acesta se va desfășura în intervalul 13.00 – 14.00 în sala CH III, la etajul I al aceluiași corp de clădire aparținând Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului. La panel vor lua parte reprezentanți ai companiilor prezente la târg, cât și profesori și cercetători ai universității. Pe viitor, conducerea universității și Centrul de Consiliere TUIASI își propun ca TICI-TUIASI să devină unul dintre brandurile instituției în legătura cu mediul de afaceri ieșean, național și internațional.